top-soferi

Unde se gasesc cei mai buni soferi?

Soferi exista peste tot si, odata ce un tanar are carnetul de sofer in mana se crede cel mai bun sofer din lume. Asa si este, cel mai bun sofer esti tu insuti si nimeni altcineva, din moment ce tu esti singurul care iti cunosti viteza de reactie in cazul unor incidente. Cu toate acestea, chiar daca esti de parere ca esti un bun sofer pentru tine, asta nu inseamna ca esti bun si pentru cei din jurul tau. Probabil si tu ai intalnit soferi prosti care nu dau dou bani pe regulile de circulatie si fac legea in functie de bolidul care il detin.

In Romania, in general, regulile de circulatie „nu se aplica” si pentru cei care detin masini de sute de mii de euro, din moment ce isi permit sa isi parcheze masina in locuri interzise, de exemplu. Pe de alta parte, exista chiar si politistii de la rutiera care ori nu stiu regulile de circulatie, ori le incalca, bazandu-se pe faptul ca sunt oameni ai legii si astfel le este „permis” orice. Insa, astfel de lucruri nu se petrec numai in Romania- „no man`s land”- unde fiecare functioneaza dupa propriile idei si legi, ci in toata lumea exista cate o astfel de „eroare” de ordin social. Astfel, specialistii au realizat un top al celor mai prosti dar si a celor mai buni soferi din lume.

Topul celor mai buni si a celor mai prosti soferi din lume

Asa cum te-ai fi asteptat, Romania se afla in topul categoriei cu o incarcatura negativa, adica a celor mai prosti soferi din lume, alaturi de conducatorii din Indonezia si Ecuador. Revista din Marea Britanie- The Independent a realizat acest top in functie de datele oferite de cei care se ocupa de aplicatia pentru monitorizarea traficului rutier- Waze- fiind cea mai mare comunitate de soferi din lume. In functie de aceste date, specialistii au stabilit ca cei mai prosti soferi se gasesc in statele din America de Sud, unde pe primul loc se gaseste El Salvador. Romania se afla pe locul al 6-lea cei mai prosti conducatori din lume, situandu-se pe aceeasi pozitie cu statele Ecuador si Indonezia.

Pe de alta parte, exista si oameni care recunoasc importanta legilor de circulatie, astfel ca cei mai buni soferi din lume se gasesc in Olanda- care se afla pe primul loc. De asemenea, si vecinii nostri de la vest se afla pe acesta lista, ungurii gasindu-se pe locul al 9-lea.

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.