diamante-scumpe

Top 3 cele mai scumpe diamante din lume

„Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei” si nici nu e greu de inteles de ce. Diamantele dureaza pentru totdeauna si sunt absolut uimitoare. Insa, de unde provin ele? Diamantele se cristalizeaza atunci cand se afla la presiuni extrem de inalte, la o adancime foarte mare in Pamant- mai mult de 150 km. Ei bine, cand oamenii sapa dupa diamante asta nu inseamna ca fac sapaturi de sute de kilometri- din cauza miscarilor placilor tectonice, diamantele sunt aduse la suparafata asa ca pot fi gasite mai usor. Din cauza raritatii lor si a cererii foarte mari, diamantele sunt extrem de scumpe.

Cele mai scumpe diamante din lume

The Pink Star- 72 milioane de dolari. Diamantul de 59.60 karate, Pink Star, a fost cumparat de catre Sotheby in noiembrie 2014, in urma unei licitatii din Geneva. Initial, a fost cumparat cu 83.02 milioane de dolari de catre Isaac Wolf, un specialist din New York. Insa, pentru ca s-a dovedit ca barbatul nu avea banii suficienti pentru a cumpara diamantul, acesta a fost cumparat de catre Sotheby, care a apreciat valoarea diamantului la suma de 72 de milioane de dolari.

The Wittelsbach-Graff – 80 milioane de dolari. Diamantul de 31 de karate, de un albastru uimitor, a fost cumparat de catre Laurence Graff, fondatorul Graff Diamonds, in anul 2008, pentru suma de 23.4 milioane de dolari. In prezent, valoarea diamantului a crescut incredibil de mult, astfel ca ajunge la suma incredibila de 80 de milioane, si a fost vandut unui seic din Qatar in anul 2011. Potrivit specialistilor din domeniu, diamantele albastre reprezinta a doua cea mai rara culoare a diamantelor din lume.

The Graff Vivid Pink- 46 milioane de dolari. Acest diamant uimitor este de 24.78 karate si apartine Graff Diamond. Diamantul in forma rectangulara a fost cumparat in anul 2008 de catre „King of Bling”- Laurence Griff. Potrivit Daily Mail, acesta si-a cumparat inelul cu diamant pentru el insusi, sustinand ca „e cel mai fabulos diamant pe care l-am vazut vreodata in cariera mea si sunt extrem de mandru sa il am”.

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.