Termostatele ambientale programabile – ideale pentru orice sistem de incalzire

termostate ambientale

Unul dintre cele mai discutate subiecte din ultima perioada sunt cele referitoare la modalitatile prin care se pot face economii la factura de energie electrica. O tema interesanta, mai ales in societatea curenta in care nu e tocmai usor sa te descurci cu un salariu minim pe economie.

Concluzia ar fi ca, daca ai un sistem de incalzire prin pardoseala sau o centrala termica, un termostat ambiental programabil este raspunsul la aceasta problema a secolului. Modelele de astfel de produse sunt destul de diversificate, deci nu se pune problema ca nu ar exista unul potrivit si pentru locuinta ta.

Chiar daca nu toti inteleg utilitatea unui astfel de dispozitiv, cel putin pana nu incep sa il foloseasca, rezultatele de care au parte cu ajutorul termostatului sunt chiar notabile. De unde poti sti care este totusi modelul potrivit pentru locuinta ta? Daca vrei sa ai siguranta ca l-ai ales pe cel potrivit din gama de termostate ambientale oferite pe saluscontrols.ro (site-ul pe care de altfel ti-l recomand cu incredere), te invit sa parcurgi urmatoarele randuri pentru a afla cateva lucruri despre acestea.

Termostatul de ambient – ce este si in ce mod functioneaza?

Dispozitivul este creat pentru a sesiza variatiile termice din locuinta. In functie de cum se modifica temperatura in locuinta, acesta porneste sau se opreste. Astfel,  iti poti da seama care este statusul sau, orientandu-te dupa butoanele ON/OFF.

Ca sa iti fie mai usor sa asiguri caldura necesara in locuinta, de la bun inceput trebuie sa iti personalizezi cateva functii cu rol esential. Asadar, iti revine sarcina de a fixa intervalul termic, cu caracter constant, intre care doresti sa mentii temperatura din incaperi. Termostatul nu va permite centralei sa depaseasca temperatura minima sau cea maxima stabilita de tine.

Aceste termostate ambientale pornesc atunci cand nivelul de caldura din locuinta scade sub cel setat de tine si se mentine astfel, pana cand atinge valoarea stabilita.

Tipuri de termostate ambientale

Gama de termostate ambientale este destul de diversificata, lucru de altfel necesar. In acest mod te poti orienta dupa un model economic, simplu sau unul mai sofisticat. Depinde si de bugetul de care dispui.

Termostatul mecanic reprezinta varianta cea mai simpla a produsului. Acesta are un buton de rotire, care iti indica optiunea setata on/off. Diferenta dintre el si alte modele consta in faptul ca cel mecanic nu iti ofera posibilitatea de a stabili intervale orare de functionare.

In schimb, un termostat electronic este mai avansat pentru ca este sensibil la fluctuatiile de temperatura. Asta inseamna ca se opreste atunci cand nu este necesara cresterea temperaturii si porneste cand aceasta scade sub nivelul setat.

Un alt tip de termostat ambiental este cel programabil, despre care am mentionat inca de la inceputul articolului. Spre deosebire de numeroase produse similare, dispozitivul este dotat cu display LCD, lucru care ii confera o imagine mult mai moderna si eleganta. Asta inseamna ca il poti monta fara probleme in orice camera din locuinta, fara a o incarca inestetic. Cronotermostatele, aceasta fiind cealalta denumire care li se mai atribuie, iti dau voie sa reglezi temperatura dupa ore sau zilele saptamanii. Deja lucrurile incep sa prinda un alt contur pentru ca obtii un confort major comparativ cu cel oferit de modelele anterioare.

Ultimul tip de termostat ambiental este cel wireless. Aceasta generatie de modele iti permit sa configurezi temperatura chiar si atunci cand esti plecat de acasa, cu ajutorul unei aplicatii.

Dupa cum vezi, poti sa beneficiezi de maximum de confort in locuinta, daca optezi pentru un termostat ambiental inteligent. Ti le recomand pe cele de la Salus, despre care poti afla detalii, accesand saluscontrols.ro.

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.