crater-in-siberia

Rusii explica misterul craterelor din Siberia

Oamenii de stiinta nu au reusit sa gaseasca nicio explicatie logica asupra formarii craterelor uriase din regiunea Yamal, din nord-vestul Siberiei. Exista o multime de teorii si presupuneri care ar putea sta la baza explicarii aparitiei acestui fenomen, dar cu toate acestea, oamenii de stiinta sustin ca trebuie sa faca mai multe analize pentru a afla care este adevaratul mister al acestora. Dar, pentru moment, stiinta anunta ca secretul aparitiei acestor cratere este, pe jumate, rezolvat.

Incalzirea globara vinovata de aparitia craterelor

Incepand cu vara anului trecut- perioada in care gaurile si-au facut aparitia- oamenii de stiinta s-au organizat si au pornit in doua expeditii care sa analizeze in detaliu aceste gauri. Evident, au fost preluate probe de la fata locului, acestea fiind descrise de masuratori in detaliu- la suprafata si in interiorul craterului. Concluzia la care au ajuns cercetatorii rusi este una simpla- de vina este incalzirea climatica care chinuie planeta la ora actuala. Aceasta a fost concluzia la care a ajuns omul de stiinta din Rusia- Vladimir Olencenko, expert in geologie si in stiinta mineralogiei.

Potrivit acestuia, se pare ca, pe masura ce valorile temperaturilor globale vor continua sa creasca, fenomenul care are loc in Siberia va avea tendinta sa se agraveze, deteriorand astfel solul si, prin urmare, rezistenta hidrantilor de metan- substanta solida care se afla sub forma de amestec dintre metan si gheata si care se gaseste la adancimi foarte mari si in cantitati foarte mari.

In acest fel, eliminarea de gaze din sol conduce la aparitia si formarea acestor cratere de mari dimensiuni din Siberia. Pe masura ce timpul va trece, aceste gauri se vor umple cu apa si vor ajunge sa fie adevarate lacuri. Omul de stiinta rus, Olocenko, mai sustine ca, in prezent, Rusia nu dispune de pregatirea stiintifica necesara pentru a face o prognoza exacta asupra aparitiei acest fenomen misterios.

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.