gradinita limba engleza

Responsabilităţile unui profesor de şcoală particulară

Responsabilităţile unui profesor se traduc de cele mai multe ori în acţiunile de a educa şi de a disciplina elevii dintr-o anumită instituţie, fie ea publică, fie ea privată. Un profesor proactiv poate direcţiona un anumit elev către o viaţă împlinită, satisfăcătoare şi poate duce la o carieră strălucită într-un anumit domeniu. Nu degeaba se spune că un profesor este cel de-al doilea părinte al tău, iar şcoala sau grădiniţa este cea de-a doua casă a ta. Cei 7 ani de acasă sunt esenţiali, însă un mediu familial nu te poate ajuta să înveţi tot ce trebuie să ştii despre unele domenii din viaţă, despre limba ta maternă sau despre istoria ţării în care te-ai născut.

 

            Diferenţa dintre şcoala privată şi şcoala publică

 

Profesorul unei şcoli particulare, pe de o parte, este cel care nu se simte obligat să predea anumite lucruri ce ţin de o programă stabilită anterior, este liber să întocmească un curriculum adecvat materiei pentru care predă, dar de asemenea nici nu este presat de stat sau de unele norme să îndeplinească anumite criterii de notare. Profesorul unei şcoli particulare, ca şi profesorul de la o grădiniţa limba engleză, de exemplu, respectă ceea ce vine de la Ministerul Educaţiei şi implementează programa educaţională tip, după care o personalizează sub formă planificărilor lunare, a semestrelor de studiu, a zilelor de vacanţă şi a celorlalte lucruri ce ţin de planul de educaţie din şcoli.

 

Dacă tu credeai că jobul unui profesor de şcoală generală este dificil, gândeşte-te că şi jobul şi responsabilităţile unui profesor de şcoală particulară sunt mult mai provocatoare şi impun destul de multă bătaie de cap. Toate ca toate, însă a preda în limba engleză unor copii doritori de cunoaştere şi ambiţioşi este o plăcere, până la urma urmei. Un profesor de şcoală particulară induce un model comportamental şi anumite maniere de lucru prin exemplul propriu îndreptat către studenţii săi. De asemenea, un astfel de profesor pregăteşte programe şcolare pe termen lung şi lecţii zilnice în funcţie de ghidurile de lucru ale sistemului educaţional al şcolii în cauză.

 

Responsabilităţi ale profesorului unei şcoli private

 

De asemenea, jobul de cadru didactic în şcolile private preuspune asigurarea de materiale şi de activităţi care să implice şi să provoace în permanenţă studenţii de acolo din punct de vedere intelectual. Înţelegerea şi implementarea felului în care se utilizează tehnologia informaţiilor este tot aşa predată în cadrul unor lecţii şi a cursurilor pentru elevii în cauză. Un mentor educaţional bun jonglează între metodele formale şi informale de predare, experimente, proiecte şi excursii cu copiii în ţară. De obicei, pe lângă predat, ca şi în cazul unui sistem de învăţământ aplicat în şcolile publice de stat, un profesor planifică, programează şi evaluează notele de la teste, examene şi sarcini de lucru în clasă sau ca temă acasă.

 

Este o mare diferenţă între şcolile private şi şcolile publice şi aceasta ţine de felul în care se comunică în cadrul lecţiilor şi al pauzelor. Unele şcoli şi grădiniţe particulare sunt în limba engleză, aşadar aici se învaţă, se predă şi se comunică doar în limba engleză. Acest lucru este foarte benefic pentru toţi copiii care se află înscrişi la asemenea instituţii de învăţare. Rolul unui profesor de şcoală privată este la fel de complex ca şi în celălalt caz, dar salariul este mult mai motivant şi restricţiile mai puţine.

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.