motocultor tehnicbazar

Mituri din cauza carora tinerii evita sa faca agricultura

Cu toate ca este o activitate care sta la baza vietii datorita faptului ca are un rol deosebit de important in alimentatie si este practicata cu succes de mii de ani, agricultura incepe sa devina un subiect din ce in ce mai evitat, mai ales de catre persoanele tinere.

Industrializarea si tehnologizarea avansata a impins persoanele spre mediul urban, loc in care agricultura nu se poate desfasura datorita spatiului mic si a densitatii foarte mari de locuitori. Ce-i drept, in ultimii ani s-a incercat o asa-zisa agricultura pe verticala, folosind rasaduri supraetajate, insa productia nu poate sub nici o forma sa fie una care sa suplineasca agricultura clasica, fiind doar recolte de subzistenta.

In cele ce urmeaza iti voi prezenta care sunt cele mai importante motive sau mai bine spus mituri din cauza carora cei tineri fug de „munca campului” si se indreapta cu pasi repezi spre zonele urbane.

Agricultura este o meserie murdara

motocultor

Aceasta este o afirmatie care nu este destul de relevanta. Intr-adevar asocierea intre pamant si munca poate da impresia ca un agricultor este mereu murdar, insa e foarte important sa se inteleaga faptul ca agricultura inseamna o diversitate mare de plante, inseamna anumite conditii de mediu in care se lucreaza si nu este deloc la fel de murdara precum alte activitati, un exemplu ar fi mecanicul auto.

Mai mult decat atat, tehnologia care exista in prezent iti poate oferi posibilitatea sa lucrezi terenul chiar si la costum. Sunt foarte multe masinarii si unelte care te ajuta sa duci la bun sfarsit diversele lucrari efectuate.

De asemenea, un aspect de care trebuie sa tii cont este ca terenul nu este lucrat in orice conditii, mai ales atunci cand a plouat sau ploua foarte mult se evita sa se intre in araturi deoarece terenul poate avea mult de suferit.

Agricultura este o munca fizica

La fel de fals precum si prima afirmatie. Agricultura a fost multa vreme asociata cu un efort fizic deosebit, insa asa cum spuneam uneltele pe care le poti avea in prezent te ajuta sa eficientizezi munca.

De exemplu, un motocultor, o motosapa sau diverse pulverizatoare iti vor usura foarte mult munca si chiar timpul de executare al acesteia. Alegand un motocultor ai posibilitatea de a eficientiza lucrarile din agricultura, poti sapa diverse gropi, poti ara, poti sa descoperi solul de frunze sau sa aerisesti gazonul. Toate acestea sunt acum posibile doar folosind un motocultor.

Asadar, in prezent efortul se concentreaza spre idei, spre planificarea si cresterea productiilor, mai putin pe activitatea fizica.

Agricultura nu aduce castiguri financiare

Nu in ultimul rand, foarte multi tineri se indreapta spre mediul urban si diversele activitati desfasurate exclusiv in acele zone pentru ca analizeaza aspectul financiar. Ei bine, din pacate vor gasi o viata stresanta, un mediu foarte dinamic si in care timpul nu este niciodata suficient.

Totodata, agricultura poate fi o activitate foarte profitabila daca este facuta cu mult cap si este planificata cu atentie. In prezent sunt foarte multe fonduri in mediul rural, se ofera subventii pentru a se incuraja agricultura si zootehnia, iar in functie de ceea ce se cultiva poate varia si profitul.

Cert e ca agricultura sta la baza societatii, fiind cea mai stabila activitate dar care trebuie sa cunoasca o dezvoltare pentru a putea sa satisfaca nevoile unei populatii aflata intr-o continua crestere.

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.