evenimente-istorice

Evenimente istorice care nu stiai cand s-au intamplat

Exista tot felul de coincidente si exista si coincidente ale varietatii istorice dar nu exista nicio indoiala ca cele din urma sunt mult mai interesante. De exemplu, stiai ca trenul a fost inventat cu mult inainte ca bicicleta sa se inventeze? Destul de socant. Iata care sunt cele mai importante evenimente istorice care au avut loc cam in aceeasi perioada.

Concidente istorice

Prima bicicleta a fost inventata la 15 ani dupa ce au aparut primele trenuri si cu 87 de ani inainte de primul avion. Primul tren a fost inventat in anul 1801 de catre Richard Trevithick, avand forma unei locomotive cu abur de dimensiuni foarte mari, dar care se asemana foarte tare cu cele din ziua de azi. 15 ani mai tarziu, in 1816, baronul Karn von Drais a inventat prima bicicleta din lume, iar fratii Wright au zburat cu primul avion din lume la data de 13 decembrie 1903.

Cand Orville Wright- unul din inventatorii avionului a murit in anul 1948, iar Neil Armstrong avea varsta de 17 ani. Orville Wright, fratele mai mic dintre fratii Wright a murit la 30 ianuarie 1948, la varsta de 76 de ani. In tot acest timp, Neil Armstrong, care s-a nascut in 1930, avea doar 17 ani si isi luase brevetul de pilot cu numai doi ani inainte.

Mai putin de 50 de ani separa primul avion de prima bomba atomica. Primul avion a aparut la 17 decembrie 1903, undeva in apropiere de Kitty Hawk, Carolina de Nord. La exact 42 de ani dupa aceasta inventie, in 1945, primele bombe atomice au fost detonate peste Hiroshima si Nagasaki, la data de 6 si 9 august, omorand peste 300.000 de oameni din ambele localitati, si marcand incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Cel mai batran arbore din lume are o varsta de 5000 de ani, si avea aproape 1000 de ani cand ultimul mamut a murit. Cel mai batran copac se afla situat in White Mountains din California, si dateaza de acum 5062 ani. Acest lucru inseamna ca acest copac a existat cand ultima populatie de mamuti lanosi care traiau pe coasta Siberiei au disparut, acum aproape 4000 de ani.

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.