cabinet orl in mures

Despre sinuzita si cum am tratat-o

Ce poate fi mai important pentru o persoana decat sanatatea? Ei bine, foarte multa lume trateaza acest aspect cu lipsa de seriozitate, iar in unele situatii apar diverse complicatii. Exact in aceeasi situatie am fost si eu.

Totul a inceput cu o durere la nivelul capului, in zona fruntii si in zona cefei. Era o durere fantastica si nu mai eram in stare sa fac prea multe. De asemenea, simtul olfactiv parea sa fie mult mai slab, aveam congestie nazala si starea generala era una foarte proasta. Spre rusinea mea nu am fost la un cabinet ORL in Mures ci am incercat sa ma tratez de acasa, ceea ce s-a dovedit a fi o decizie foarte gresita si pe care nu v-o recomand deloc.

Abia dupa cateva zile in care am vazut ca numeroasele tratamente pe care le-am incercat de capul meu nu isi faceau deloc efectul, am decis sa merg sa fiu consultat de catre un specialist. Atunci am cautat cel mai bun cabinet ORL in Mures si m-am programat.

Diagnosticul a fost sinuzita. Nu stiam prea multe despre ceea ce inseamna dar vedeam cum se manifesta si nu-mi placea sub nici o forma. In cele ce urmeaza o sa explic cat pot de simplu ce presupune aceasta boala, cum apare si cum am reusit sa o tratez.

Ce este sinuzita?

Probabil ca inainte de a vedea ce este sinuzita e mai important sa stii ce sunt sinusurile. Acestea reprezinta cavitati ale oaselor craniene acoperite cu o mucoasa si comunica cu fosele nazale. Practic, sinuzita este o inflamatie la nivelul acestor sinusuri, cauza fiind de cele mai multe ori o infectie.

Ai o senzatie de presiune

Ai avut vreodata senzatia ca-ti explodeaza capul? Ei bine, poate ca am exagerat dar e deosebit de inconfortabil acel moment in care se acumuleaza presiune la nivelul sinusurilor, iar acest lucru este datorat infectiei.

Cu alte cuvinte, o infectie, fie ea bacteriana sau virala, va duce la inflamarea acelei mucoase, apoi mucusul nu va mai putea fi drenat asa cum trebuie, rezultatul fiind un mediu propice dezvoltarii microbilor si vei avea la nivelul fetei acea senzatie puternica de presiune.

De cate feluri poate fi sinuzita?

In functie de durata de manifestare si frecventa, sinuzita poate fi acuta sau cronica. In cazul sinuzitei acute, aceasta se vindeca in aproximativ 3 saptamani si nu apare de mai mult de 3 ori pe an. Pe de alta parte, sinuzita cronica prezinta simptomele mai accentuate si poate dura chiar mai mult de 6 saptamani.

Cum se trateaza?

Referitor la tratament, e bine de stiut ca trebuie sa mergi din timp la medic pentru ca in functie de stadiul in care se afla sunt diferite metode de tratament. Cea mai simpla este cea la domiciliu, in care consumi multe lichide pentru a drena sinusurile si in care te odihnesti.

De asemenea, sinuzita poate fi tratata medicamentos daca este mai grava, fie cu antibiotice, fie cu analgezice sau decongestionante.

Ei bine, in cazul meu situatia a fost un pic mai dificila. Dupa ce am ajuns la acel cabinet ORL in Mures a trebuit sa recurg la un tratament chirurgical pentru a ma vindeca. Aceasta a fost singura modalitate de a desfunda si drena sinusurile, dar am avut parte de servicii de calitate si a fost in regula.

Cert e ca aceasta boala trebuie sa fie tratata la momentul potrivit si recomand sa mergeti la medic de la primele simptome.

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.