Despre gradina zoologica si telegondola din Piatra Neamt

Gradina zoologica  Piatra Neamt este situata aproximativ in centrul orasului cu acelasi nume  fiind marginita de soseaua ce urca spre Colibele Haiducilor, Terasa Gospodinelor dar si de statia de sosire a telegondolei.

Gradina zoologica se bucura de diverse specii reprezentative pentru fauna din Romania. Turistii pot vizita: ursi, lupi, cerbi, vulpi, caprioare si diferite pasari. De asemnea exista in interiorul gradinii zoloogice si foarte multi iepurasi. Gradina zoologica se mai bucura si de o fantana arteziana unde locuies cateva broaste testoase.

In urma cu ceva timp gradina zoologica se bucura si de regele junglei si anume leul, dar neavand spatiu suficient au renuntat la el. Pe viitor ei planuiesc sa aduca aici o familie de maimute care spera ei ca vor fi atractia principala a turistilor.

Pentru copii este special amenajat in interiorul gradinei zoologice un spatiu de joaca foarte frumos. Si adultii beneficiaza de o terasa cu foarte multe banci unde se pot relaxa si pot petrece timpul liber.

Telegondola din Piatra Neamt este unul din cele mai atractive obiective turistice ale orasului. Se poate admira din telegondola superbul oras Piatra Neamt, Valea Bistritei precum si lacul Batca Doamnei. De asemenea este unul din cele mai simple si rapide moduri de a ajunge la partia de ski de pe muntele Cozla.

Pornirea se face vizavi de Gara Piatra Neamt . Durata unei calatorii este de 6 minute lungimea totala a traseului fiind de 2150 metri.

De asemenea numarul total de gondole este de 22 circuland la o altitudine maxima de 63 de metri. Viteza cu care se deplaseaza gondola este de 6m/s.

De asemenea o plimbare cu telegondola deasupra orasului Piatra Neamt reprezinta un prilej deosebit pentru a admira un apus de soare peste Ceahlau sau sa vezi orasul Piatra Neamt pe timp de noapte.

Amandoua obiective turistice ar trebui vizitate, cu siguranta nu ve-ti regreta.

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.