Angajat dormind

Despre angajatii activi implicati si neimplicati

Implicarea angajatilor este una dintre cele mai importante chestiuni pe care o companie trebuie sa o aiba in vedere. Indiferent de tipul angajatului, compania trebuie sa verifice constant ca acesta sa fie dispus sa lucreze la adevaratul sau potential. Pentru a face acest lucru, managerii si angajatii trebuie sa lucreze impreuna pentru a stabili de ce este nevoie in cadrul locului de munca si unde trebuie sa se investeasca pentru a se rectifica eventualele nemultumiri provenite din ambele parti.

Angajatii activ neimplicati reprezinta un cost pe care nu orice companie si-l poate permite. Mai mult de atat, acest cost trebuie redus cat mai mult pentru a nu afecta si angajatii care chiar doresc sa se afirme la locul de munca. Neimplicarea angajatilor nu reflecta doar nemultumirile lor ci si pozitia pe care o are o companie cu privire la acest tip de angajati.

Mediul de lucru, relatiile cu colegii cat si relatia cu managerul sunt doar cateva dintre factorii care influenteaza implicarea unui angajat la locul de munca. Pentru ca un individ sa poata munci cu placere, acesta trebuie sa se simta bine la serviciu, fara a fi stresat si fara a nu putea sa isi valorifice cunostintele profesionale dobandite. Relatia cu supervizorul este extrem de importanta deoarece el este persoana care evalueaza munca fiecarui angajat si poate decide cu privire la viitorul sau la acel loc de munca.

In ceea ce priveste stresul si frustrarea acumulata la locul de munca, acestea vor afecta atat viata profesionala a individului, cat si pe cea profesionala. Chiar daca lipsa implicarii la locul de munca pare a afecta strict viata profesionala a individului, in urma cercetarii efectuate de cei de la Gallup Consulting a reiesit faptul ca si viata personala a angajatului va avea de suferit.

Chiar daca aceasta problema este semnalata in randul angajatilor, solutionarea ei implica toate componentele umane ale unei companii. Nu tine doar de angajat sa se automotiveze si sa isi regaseasca pasiunea fata de munca depusa ci si managementul trebuie sa fie dispus sa caute solutii in acest sens.

About Admin

One thought on “Despre angajatii activi implicati si neimplicati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.