www.saluscontrols.ro

De ce nu funcționează termostatul?

Un termostat wireless se conectează la internet, iar prin această conexiune poți trimite instrucțiuni termostatului inteligent direct de pe calculator, tabletă sau smarthphone. Astfel de dispozitive îți permit să transmiți comenzi din oricare altă locație, nu doar din confortul casei tale.

Când le cumperi, odată cu sistemele Salus primești un manual de instrucțiuni și un ghid de instalare. Desigur, ai opțiunea de a alege între o instalare pe cont propriu sau cu ajutorul unei persoane specializate. Datorită instrucțiunilor primite, poate părea accesibilă instalarea termostatului doar de către tine. Totuși, deși ai urmat pașii conform instrucțiunilor, termostatul achiziționat nu funcționează sub nicio formă. Poți verifica dacă ai urmat corect fiecare pas de instalare. În cazul în care consideri că nu asta este problema, înainte de a apela la un specialist, te invit să parcurgi mini-ghidul propus de mine prin care poți verifica ce este în neregulă cu noul termostat. Rândurile de mai jos se referă la probleme uzuale.

Ce trebuie să verifici?

  • Testează-ți conexiunea la internet

Semnalul tău WiFi trebuie să fie puternic în locul în care ai amplasat termostatul. Verifică dacă nu cumva asta este problema. Încearcă să te uiți la un serial în zona respectivă și oferă atenție semnalului reprezentat de internet. Dacă semnalul este puternic, atunci poziția este potrivită. În schimb, dacă nu prea ai internet, atunci este recomandat să faci niște schimbări de amplasament pentru a le avea cât mai apropiate. O distanță mare între dispozitive le va împiedica să funcționeze corespunzător.

  • Determină nevoile sistemului tău

Trebuie să știi ce tip de sistem de încălzire și răcire are locuința ta și să te interesezi de un termostat care să fie compatibil cu acesta. Dacă nu îți poți da seama de model, poți să îl cauți pe internet după numărul ce identificare al centralei sau să ceri ajutorul unui profesionist. Acesta îți poate face o vizită de scurtă durată, iar în funcție de proprietățile sistemului să te ajute măcar cu o denumire de model și caracteristicile sale. În acest fel, este ușor să descoperi pe internet sisteme identice cu al tău.

Dacă ai cumpărat un termostat controlat prin internet care nu are în lista sistemelor compatibile numele celui pe care îl deții tu, atunci problema este una de incompatibilitate.

  • Verifică legăturile

Oprește alimentarea sistemului de încălzire/răcire și ventilare și deconectează termostatul. Acum poți inspecta cablurile conectate între ele.

Uitați-vă în panoul de comenzi după un terminal notat cu ”C”. Dacă este un cablu atașat acelui terminal, atunci orice termostat wireless va funcționa. În caz contrar, termostatul potrivit are în specificații menționat că nu necesită existența acelui cablu C pentru a funcționa.

Acestea sunt modalități simple prin care poți observa singur de ce termostatul pe care l-ai achiziționat nu funcționează. Dacă ți se pare că niciuna dintre variantele propuse nu reprezintă o problemă, atunci este momentul să apelezi la un specialist.

Dacă încă nu ai cumpărat un termostat controlat prin internet, dar te-ai decis că ar fi o investiție bună, poți intra pe site-ul www.saluscontrols.ro și să alegi produsul preferat.

About Admin