Sportivi

Cum te face purtatul rosului mai bun la sport

Talent, munca multa, dedicatie … toate sunt bune daca incerci sa ajungi cel mai bun dintr-o anumita categorie de sport. Dar daca ar fi sa luam in considerare toate acele lucruri ca fiind egale intre ele intr-un final, sunt si alti factori care te pot propulsa mai sus. Factori fara nicio legatura, precum … purtatul rosului. Cum ar putea purtatul culorii rosii sa te faca mai bun la sport?

Doi oameni de stiinta britanici cu ceva timp liber in viata lor au studiat rezultatele Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004 si au descoperit ca echipa sau persoana care purta rosu avea sanse mai mari sa castige in lupta cu o echipa care obtine rezultate similare – si asta e valabil intr-o varietate mare de sporturi, atat individuale, cat si in echipa, precum fotbalul, tae kwon do si wrestlingul. Insa, exact asta este cheia succesului: echipele care se afla in aceeasi liga, sa zicem, care au rezultate similare, in general. Daca te vei lupta cu cineva de pe locul 1, in timp ce tu esti pe locul 23, tot rosul din lume nu te poate salva.

Dar intr-un meci egal, purtatul de rosie este un factor semnificativ in castig, statistic vorbind. Cercetatorii cred ca motivul pentru care se intampla asta nu difera de motivul pentru care rosul ne atrage de oameni: rosul este egal cu dominanta.

Acest lucru se poate observa si in speciile de maimute, in care masculii au colorit rosu pe fata si pe fund. Masculii care sunt mai dominanti au tendinta sa fie mai rosii decat cei care sunt situati mai jos in ierarhie. In cazul oamenilor, fetele noastre devin rosii cand ne enervam, agitam sau suntem pregatiti pentru o lupta. Asocierea uniformelor rosii cu dominanta si agresiunea ar putea sa trimita semnale in subconstient oponentului, sugerandu-i ca e o greseala sa atace masculul alpha.

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.