Cum se aranjeaza mancarea in frigidere?

mancare

Multi cred ca poti sa pui oricum mancarea in frigider. Dar doctorii si nutritionistii sunt de alta parere. Fiecare are locul sau, foarte logic ales, in functie de nivelul de racire de la fiecare nivel si de necesitatea alimentelelor de racire.

Si aceasta aranjare nu este benefica doar pentru pastrarea cat mai lunga a alimentelor, ci si ca sa evitam contaminarea cu microorganisme. Este foarte important ce alimente punem impreuna si cum le pastram pe acestea. Iata cateva sfaturi punctuale:

  • carnea nepreparata nu se pune niciodata langa alimente gata de consumat;
  • ouale nu se tin in usa frigiderului pentru ca exista variatii de temperatura de la deschiderea acesteia. De asemenea, acestea trebuie spalate de fiecare data inainte de introducerea in frigider si trebuie pastrate in cofragul lor sau intr-un vas cu capac. Acestea pot sta pe raftul 2 sau 3;
  • fructele si legumele trebuie depozitate in compartimentele special destinate acestora;
  • pe rafturile din mijloc este de preferat sa se pastreze branzeturile in recipiente proprii;
  • raftul cel mai de sus este pentru mancarea gatita, in recipiente acoperite.

In acelasi timp, trebuie sa tinem cont ca frigiderul trebuie curatat o data la doua saptamani, ca sa impiedicam dezvoltarea germenilor, daca acestia au ajuns acolo. Se poate spala cu apa si detergent, iar apoi se poate clati cu parti egale de apa si otet pentru a indeparta definitiv mirosurile existente. Tot pentru absorbtia mirosurilor, unele persoane folosesc bucati de carbune puse intr-un recipient, care se spune ca absoarbe toate mirosurile alimentelor si impiedica contaminarea altor alimente cu mirosuri.

 

Iar daca vreti sa va schimbati frigiderul vechi cu unul nou sau sa va cumparati primul aparat frigorific apelati la magazinele Selgros. La Selgros Braila gasiti frigidere in oferta, dar si la toate celelalte magazine Selgros din tara. Heinner, arctic sau Daewoo, sunt marcile de frigidere in oferta, iar preturile incep de la 419 lei si ajung pana la 1999 lei, pe masura ce creste volumul acestora si cu cat este mai avansata tehnologia. Asa ca nu mai stati pe ganduri si alegeti frigiderul care se potriveste nevoilor dumneavoastra.

 

Selgros Braila

Produse alimentare si nealimentare

Strada Ramnicu Sarat nr. 92B Braila, 810 166 , RO

Tel: 0239 602 000

Fax 0239 602 199

About Admin