Cum sa planifici o excursie cu copiii prin Europa

Planifici o călătorie în Europa în această vară, cu copiii. Sau poate esti doar la stadiul de „pot macar sa visez la asta, nu?”. Aceasta este prima etapă, în care spiritul este dispus chiar dacă portofelul nu este la fel de generos. Oricum, vrei excursie care sa multumeasca pe toata lumea: sot/sotie, copii si desigur, albumul vostru de familie. Toată lumea, adulți și copii deopotrivă, ar trebui să simta ca excursia a fost un succes… în timp ce viziteaza toate minunile artei si istorie Europei … și toate acestea fără a cheltui o avere.

1 Planifica dinainte

Călătoria ta va fi mult mai interesant dacă planifici cu cateva luni inainte de a pleca. Monteaza o hartă mare a Europei pe o bucată de carton ondulat, si agat-o pe perete într-un spațiu frecventat din casa ta. Noteaza cu post-it-uri colorate sugestiile membrilor familiei tale sau ale prietenilor.

2 Gandeste-te la inchirierea unei case, nu la a sta in hotel

Ai putea plăti cu ușurință 300 euro pe zi pentru de doua camere de hotel modeste, la aproximativ 100 € fiecare. Sau, ai putea închiria o casă cu două camere sau apartament pentru cât de puțin 800 euro pe saptamana. Nu numai ca vei economisi bani, vei avea mai mult spațiu, o bucătărie unde puteți face pur și simplu de gătit și de a economisi bani pe masa la restaurant.

  1. Hostel-urile au camere pentru familii

Luați în considerare hostel-urile, care sunt pensiuni pentru tineret. Nu, nu veti fi înghesuiți într-un gigant dormitor cu un singur cu străini care sforaie lângă tine. Una dintre cele mai mari secrete ale căminelor europene de tineret este că aproximativ 80% au camere de familie.

Vei avea propria ta cameră privată, de obicei cu două paturi supraetajate si un birou. Câteva dintre cele mai noi au baie proprie, cu cada 160×70 cm. Celelalte au baia pe hol. Dar hei, o astfel de solutie te costa 18-20 de euro pe zi, fata de cel putin 100 de euro in hoteluri.

  1. Viata de zi cu zi e cea mai buna distractie

Mi-aduc aminte ca intr-o zi am decis sa abandonam planurile si sa o luam la picior prin Viena. Uita de masina si foloseste metroul. Ni s-a parut fascinant sa vedem vechii vienezi mergand la opera (aproape ) in fiecare seara, plimbandu-se pe Kartnerstrasse. Au un aer foarte relaxat, fata de vechii bucuresteni.

La fel, in Ljubljana, am amanat sa plecam cu o jumatate de zi, timp in care ne-am luat micul dejun in centrul orasului si apoi am mers la piata unde am gasit cele mai deosebite sortimente de cruditati, care la noi sunt doar pentru buzunarele inzestrate.

  1. Bucura-te de evenimentele locale

Planifica-ti calatoria astfel incat sa fiti acolo in timpul unor serbari traditionale. O sa ai o experienta total diferita in Germania, de exemplu, daca te duci in timpul Oktoberfest-ului.

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.