sistem incalzire pardoseala

Cum am ales sistemul de incalzire perfect?

Constructia unei case implica foarte multe alegeri ce trebuie sa fie facute. Una dintre acestea, fiind totodata si extrem de importanta, o constitue selectia sistemului de incalzire potrivit. Ei bine, inainte de a lua aceasta decizie, m-am documentat foarte bine si am facut foarte multe comparatii.

Cred ca aceasta idee este general valabila si ar trebui aplicata in orice decizie pe care o luam. Revenind la ideea anterioara, am ales un sistem de incalzire in pardoseala, fiind de departe cea mai buna varianta. De ce? Vei vedea ca avantajatele sunt destul de numeroase si le voi prezenta in cele ce urmeaza.

Spatiul mai mare

Cu siguranta cel mai evident aspect la unui astfel de sistem de incalzire este cel estetic. In primul rand am scapat de calorifere si alte tevi, iar asta pot spune cu certitudine ca este un plus la capitolul imagine. De asemenea, acest lucru a venit la pachet cu faptul ca spatiul pare mult mai mare, asadar incalzirea in pardoseala mi-a oferit posibilitatea de a fructifica cat mai bine orice zona din casa si de a mobila cu o usurinta incredibila.

Picioare calde

Se spune ca cea mai importanta zona a corpului cand vine vorba de confortul termic sunt picioarele. Din acest motiv este foarte clar ca incalzirea in pardoseala reprezinta un avantaj. In felul acesta nu vei mai trai acea senzatie in care te dai jos din pat si dai de parchetul rece sau cand iesi din dus si simti pe deplin diferenta de temperatura.

Incalzire uniforma

Spre deosebire de metodele clasice, un sistem de incalzire in pardoseala va garanta faptul ca aerul cald se va distribui uniform pe toata suprafata camerei. In cazul caloriferelor era nevoie de o foarte mare cantitate de caldura pentru a se incalzi toata camera deoarece in prima faza aceasta se ridica in sus inainte de a ajunge in alt colt. Ei bine, incalzirea in pardoseala rezolva aceasta problema in cel mai simplu mod posibil, deoarece caldura este distribuita pe toata suprafata camerei, iar in felul acesta cantitatea de caldura va fi egala peste tot si camera se va incalzi mult mai usor.

Mult mai economic

Un alt important aspect este cel ce tine de factorul financiar. Din acest punct de vedere, un sistem de incalzire in pardoseala poate fi mult mai performant deoarece nu are nevoie de o temperatura foarte mare pentru a se resimti si pentru a aduce acea stare de confort termic.

De exemplu, folosind instalatia de incalzire in pardoseala iti va fi necesara temperatura cuprinsa in jur de 24 si 26 grade Celsius, astfel incat vei economisi considerabil de-a lungul sezonului rece.

Temperatura resimtita la nivelul corpului

Facand inca o referire la faptul ca acea camera se incalzeste uniform si la faptul ca aerul cald se misca in sus se poate observa mai exact ca vei fi avea parte de temperatura perfecta la fiecare nivel. La picioare va fi cel mai cald, unde de altfel este si nevoie, la partea mediana a corpului temperatura va fi una perfecta, iar la nivelul capului aerul va fi perfect pentru a resimti un confort termic deosebit de placut.

Asadar, tu ce sistem de incalzire iti doresti?

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.