Consumul de carne contribuie la schimbarile climatice

Un nou studiu, realizat recent, sustine ca principala problema in problemele legate de mediul inconjurator tine de consumul de carne pe cap de locuitor. Astfel, potrivit celor care au realizat acest studiu, se pare ca, cresterea animalelor domestice care ne ”furnizeaza” cantitatea de hrana necesara, reprezinta principala cauza de defrisare si de disparitie a animalelor din habitatele lor naturale. De asemenea, se pare ca fermele de animale se intind pe mai bine de 75% din terenurile agricole din lume, iar oamenii de stiinta sustin ca acesta este un motiv important care contribuie destul de mult la schimbarile climatice actuale dar si a poluarii apelor naturale.

Autorii studiului, Brian Machovina si Kenneth J. Feeley – sunt de parere ca, in ideea de a se ajunge la o scadere a cererii de terenuri dar si a unei amprente ecologice a agriculturii- oamenii trebuie sa isi reduca consumul de produse de origine animala cu pana la 10% fata de aportul zilnic actual. Altfel spus, pentru a se ajunge la o situatie optima, oamenii ar trebui sa consume in fiecare zi cel mult o bucata de carne la fel de mare ca un portofel.

Stop produselor din carne

Brian Machovina – autor al studiului, declara ca ”Reducerea consumului de produse de origine animala e realista, daca vom reusi sa oferim oamenilor alimente gustoase si convenabile pe baza de plante. Ceea ce amplifica consumul de carne este puterea pietei, si tot puterea pietei poate reduce acest consum. Cat mai multe informatii despre efectul negativ al consumului de carne, atat la nivel individual, cat si asupra mediului, pot contribui la schimbarea acestor tendinte, prin incurajarea conservarii naturii prin intermediul pietei.”

Astfel, in urma studiului, cei doi biologi au descoperit ca productia de carne este in crestere in zonele cu o biodiversitate foarte mare, adica in Africa, America de Sud dar si Asia. Cei doi oameni de stiinta ne sfatuiesc sa consumam mai multe produse vegetale, care ar putea asigura chiar si 70% din procentul caloric zilnic al populatiei mondiale.

About Admin

2 thoughts on “Consumul de carne contribuie la schimbarile climatice

  1. desigur ca mare parte din consumul de carne are si efecte asupra mediului, nu doar al sanatatii. mai putina carne grasa e mai bine pentru sanatate.

Comments are closed.