Coada-soricelului- miraculoasa pentru femei

Coada soricelului este o planta medicinala apreciata de mii de ani pe meleagurile noastre. Frunzele si florile acestei plante se folosesc in mod special sub forma de infuzie sau tinctura dar foarte benefice sunt sucul proaspat, pulberea si alifia.

Coada-soricelului contine uleiuri volatile precum si alte substante care au un efect calamnt, antiinflamator, antiseptic,dezinfectant. Aceasta planta trateaza numeroase afectiuni, dar este un leac care ajuta in mod special femeile.

Un mod foarte usor de a elimina transpiratia sunt baile sau compresele cu infuzie de coada-soricelului. Femeile ar trebuie sa consume in mod regulat preparate din coada-soricelului deoarece ajuta foarte mult aparatul genital si nu numai. Este recomandat sa il folosesti in inflamatii ale ovarelor, scurgeri vaginale dar si alte afectiuni ginecologice. Baile de sezut sunt indicate pentru ca iau durerea de mana si grabesc vindecarea.

De asemenea cand apare menopauza sau dereglerari ale ciclului menstrual este recomandat sa se bea ceai de coada-soricelului, o cana pe zi.

Este folosita si pentru afectiuni hepatice. Planta stimuleaza secretia bilei si are rol depurativ. Ceaiul si tinctura sunt recomandate in acest caz. Ajuta foarte mult si in problemele legate de stomac. In cazul in care ai indigestii sau probleme cu balonarea este indicat sa iei inainte de masa o lingurita diluata cu apa de tinctura de coada-soricelului.

Si pentru rani este recomandata. Se presara pe rana pulbere de coada-soricelului sau poti aplica pe piele comprese cu tinctura. Pentru arsuri este indicat ulei de coada-soricelului pusa direct pe zona afectata.

Si durerile de dinti pot fi tratate cu aceasta miraculoasa planta. Este recomandat sa aplici pe dintele dureros un tifon umed in care ai impachetat o lingurita cu planta uscata. Pentru osteoporoza sunt indicate baile in fiecare saptamana cu infuzie de planta fiind insotite de un tratament intern cu ceai.

Un alt lucru bun de stiut este acela ca femeile insarcinate trebuie sa foloseasca aceasta planta mai rar deoarece dozele mari pot cauza o greutate mai mica a fatului la nastere.

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.