afaceri rivale

Cele mai cool afaceri rivale

Un business nu e un lucru atat de usor de realizat. O afacere inseamna metode lipsite de etica si moralitate, decizii grele dar si oameni destul de dificili. O afacere ideala functioneaza in fata unei cereri extrem de mare de pe piata- dar de cele mai multe ori, astfel de situatii nu tin foarte mult. „Cerere si oferta” inseamna ca o companie care furnizeaza un produs extrem de cerut pe piata, poate face fata cererilor foarte mari. Acest lucru genereaza concurenta un randul companiilor care se lupta asupra clientilor. Iata care sunt cele mai cunoscute companii care rivalizeaza una cu cealalta.

Companii rivale

Reebok vs Nike- Batalia dintre Reebok si Nike este una ce are loc inca de acum 3 decenii si nu a fost intotdeauna atat de linistita. Phil Knight, fondatorul Nike, a parasit compania la care lucra pentru a pune bazele unei companii producatoare de incaltaminte de alergat, care importa papuci in SUA. Reebok este un brand britanic denumit J. W. Foster and Sons, care a fost fondata in 1895. In anul 1958, cei doi mostenitori ai companiei au schimbat numele in Reebok- denumirea unei gazele africane. Una din cele mai mai diferente dintre cele doua firme tinea de clientela. Astfel, Nike se concentra asupra clientilor barbati, in timp ce Reebok si-a indreptat atentia atat asupra femeilor, cat si a barbatilor.

Ferrari vs Lamborghini- Legenda spune ca Ferruccio Lamborghini si-a fondat propria companie producatoare de masini in 1967, insa cele doua companii au foarte multe in comun. Masinile sunt sport, luxoase, italiene iar logo-urile sunt reprezentate de animale. Dar, la o privire mai atenta, sunt foarte diferite si, cu toate ca sunt rivale, ambele au acceptat faptul ca vand masini excelente, de o calitate uimitoare.

Cola vs Pepsi- Rivalitatea dintre rivalitati, Cola si Pepsi duc o lupta atat de lunga incat si-au primit si un nume pentru ura care o poarta o companie fata de cealalta: The Coca-Cola Wars. Cele doua companii au tintit catre aceeasi clienti, facand batalia si mai interesanta. Acestea fiind spuse, Cola a fost caracterizata ca fiind o companie mai „familiara si mai prietenoasa” care domina reclamele TV de Craciun. Pe de alta parte, Pepsi si-a indreptat atentia catre publicul mai tanar, etichetandu-se ca o bautura destinata celor tineri.

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.