Ce trebuie sa stii cand alegi un avocat Cluj-Napoca 2017?

Atunci cand incep sa apara probleme de orice tip, fiecare se gandeste la modalitatile prin care le poate rezolva cat mai eficient. Situatiile in care persoanele au suferit pierderi materiale insemnate sau au fost neindreptatite sunt tot mai frecvente in tara la noi. Prea rar cei care se confrunta cu diverse probleme de ordin juridic, economic sau de orice alta natura aleg sa solicite ajutorul unei persoane specializate in acest domeniu. Trebuie sa stii cand este momentul sa angajezi un avocat Cluj-Napoca 2017.

Chiar daca lucrurile nu au avansat pana in punctul in care este absolut necesar sa platesti un avocat, trebuie sa stii cum anume sa decizi care este cel mai potrivit specialist din acest domeniu. Spre exemplu, este important sa ai habar care sunt tarifele orientative ale serviciilor de acest tip, dar si alte informatii cu privire la modul corect de alegere al reprezentantului legal.

Cum alegi corect un avocat Cluj-Napoca 2017?

Daca nu ai mai fost niciodata pus in situatia de a apela la serviciile unui avocat, inseamna ca trebuie sa afli cateva lucruri de care depinde modul in care se vor termina lucrurile din punct de vedere juridic pentru tine. Asadar, daca vrei sa ai siguranta ca ai optat pentru un avocat Cluj-Napoca 2017 care sa iti ofere garantia reusitei, atunci trebuie sa te documentezi temeinic.

  • Care este specializarea avocatului? Ai grija sa alegi reprezentantul legal in functie de specializarea acestuia. Spre exemplu, daca tu vrei sa solutionezi un caz legat de recuperarea de creante, eficienta serviciilor oferite de unul specializat in divort poate sa fie minima.
  • Ti s-a oferit dovada fizica ce atesta faptul ca avocatul la care ai apelat detine acte legale ce ii permit sa presteze astfel de servicii? In ultimii ani, nenumarate persoane au incercat sa castige bani ilegal pretinzand ca sunt avocati cu acte in regula. Daca nu vrei sa te numeri printre persoanele care au suferi pierderi financiare enorme din cauza ca nu s-au asigurat in aceasta privinta, ia masurile corespunzatoare.
  • Iti convine onorariul pe care il pretinde avocatul pe care l-ai gasit? Exista nenumarate cabinete de avocatura in Cluj, de aceea sansele de a gasi unul care sa te sece la propriu de bani sunt destul de mari. Inainte de a cadea la o intelegere cu respectivul avocat Cluj-Napoca 2017, discuta cu acesta despre bani si cere o justificare in cazul in care ti se pare ca exagereaza.
  • Intreaba in jur despre cazurile precedente de care s-a ocupat cel cu care vrei sa colaborezi. Afla daca numarul reusitelor il depaseste pe cel al esecurilor. Acest aspect iti poate spune destul de multe despre calitatea serviciilor de care vei avea parte. 

Oricat de presat ai fi de timp, incearca pe cat posibil sa nu iei decizii pripite, pe care ai putea sa le regreti mai tarziu. Alegerea avocatului potrivit este o provocare destul de mare, care necesita toata atentia ta, mai ales cand miza este uriasa.

Daca vei avea in vedere toate cele mentionate mai sus, sansele de a gasi persoana potrivita care sa te apere in sala de judecata sunt optime. Cu toate acestea, si in aceste situatii exista anumite riscuri, motiv pentru care trebuie sa fii mereu cu ochii in patru si sa incerci sa gasesti intotdeauna cele mai eficiente solutii.

About Admin