holera-grecia

Caz de holera in Grecia

Autoritatile din domeniul medical din Grecia au cerut oamenilor sa ia masuri de precautie pentru sanatate, dupa ce un caz suspect de holera a fost descoperit pe Insula Kos- un punct de destinatie turistica si de intrare pentru migrantii din Orientul Mijlociu si din Asia.

Un oficial de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor a declarat pentru presa internationala ca un turist olandez, in varsta de 79 de ani a fost transferat din Kos pentru teste si tratamente intr-un spital din Athena, acesta avand simptome de holera, inclusiv diaree si febra foarte mare, insa diagnosticul nu a fost confirmat niciodata. „Continuam sa facem mai multe teste pentru a evita raspandirea unei boli contagioase”- au declarat cei de la CDC in cadrul unei declaratii de presa. Acestia au sfatuit oamenii sa se spele frecvent pe maini si sa respecte regulile de igiena personala inainte de a consuma alimente si de a bea apa.

Este holera un efect al imigrantilor din Orientul Mijlociu?

Insul Kos a cunoscut un aflux de mii de imigranti si refugiati din state islamice, cum ar fi din Siria, Irak si Pakistan- care au traversat Marea Egee in apropiere de Turcia. In septembrie, primul focar mare de holera din Irak care a izbucnit in anul 2012 a ajuns la un numar de 121 de cazuri.

Holera este o boala extrem de rara in Grecia, ultimul caz fiind raportat in anul 1993, iar inainte de acesta ultimul cunoscut a fost in anul 1986- sustine Organizatia Mondiala de Sanatate. Oficialul de la centrul CDC sustine ca „exista temeri ca holera poate fi transmisa prin valul de imigranti care continua sa vina in Europa”.

In principal, holera este raspandita prin apa sau mancare contaminata iar daca nu este tratata, aceasta afectiune poate determina deces din cauza deshidratarii si a insuficientei renale in numai cateva ore. De asemenea, holera afecteaza oameni de toate varstele, insa cei mai predispusi sunt copiii.

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.