insule artificiale

5 insule artificiale superbe

Exista ceva mistic atunc cand ne gandim la insule si asta poate din cauza faptului ca stau in singuratate, inconjurate numai de apele albastre ale oceanului. Insulele sunt incarcate de mister, insa in zilele noastre, din cauza progresului in domeniul stiintific si tehnologic, omul a reusit sa isi construiasca propriile insule artificiale. Peste tot in lume, exista insule artificiale uimitoare, unde omul a pus la un loc frumusetea si utilitatea acestora.

Iata care sunt cele mai frumoase insule artificiale din lume

Thilafushi este o insula artificiala din Maldive, la vest de male. Din punct de vedere geografic, face parte din canalul Vaadhoo si este localizata intre Kaafu Atoll Giraavaru si Gulhifalhu. Construita in anul 1992 are o rata de crestere de 0.92 metri patrati pe zi, aceasta zona a atras o multime de antreprenori. Din pacate, astazi, insula este un gunoi gigant.

Insula Balboa din California reprezinta un lant de insule modificate, care inlude insulele Balboa, Little Balboa si Collins. De asemenea, exista un pod care face legatura dintre Balboa cu restul comunitatii.

Insula Kamfers Dam- in lacul Kamfers Dam din Africa de Sud se intinde o insula in forma de litera „S”, la nord de Kimberley. In constructia sa, realizata de Ekapa Mining, s-au utilizat 26.000 de tone de material. De asemenea, aici traiesc 50.000 de pasari flamingo, insa din cauza deteriorarii calitatii apei si cresterea nivelului mari, insula este in pericol.

Pearl-Qatar este o insula artificiala realizata in Doha, Qatar. Prima insula in Qatar disponibila si pentru membrii altor natii, cunoscand o crestere a populatiei de la 3000 in anul 2001 la 12.000 in anul 2015. Dezvolata de catre United Development Company, se asteapta ca acest proiect sa primeasca din ce in ce mai multi turisti.

Peberholm este o insula artificiala ce se afla in Danemarca, ca parte a proiectului Podului Oresund ce conecteaza Danemarca de Suedia. Insula mica a fost construita ca punct de legatura, iar aici nu poate intra nimeni decat biologii specialisti, astfel incat sa se pastreze biodiversitatea din zona. Putin cam ironic, biodiversitate pe insula artificiala, nu?

About Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.